ดูภาพที่มีความละเอียดสูงกว่า(9,484 × 6,956 พิกเซล, ขนาดไฟล์: 22.45 เมกะไบต์, ชนิดไมม์: image/jpeg)

Wikimedia Commons logo รูปภาพหรือไฟล์เสียงนี้ ต้นฉบับอยู่ที่ คอมมอนส์ รายละเอียดด้านล่าง เป็นข้อความที่แสดงผลจาก ไฟล์ต้นฉบับในคอมมอนส์
คอมมอนส์เป็นเว็บไซต์ในโครงการสำหรับเก็บรวบรวมสื่อเสรี ที่ คุณสามารถช่วยได้

ความย่อ

คำอธิบาย

Format: Fotopositiv Dato / Date: ca. 1954 Fotograf / Photographer: Ukjent Sted / Place: Ukjent - til sjøs

Wikipedia: HMS Illustrious (87)

Eier / Owner Institution: Trondheim byarkiv, The Municipal Archives of Trondheim Arkivreferanse / Archive reference: Tor.H49.B03.F28726

Merknad: Samme bilde er gjengitt i Adresseavisen 17 juni 1954 s. 10. Skipet oppholdt seg i Trondheim 19 - 23 juni 1954.

Adresseavisen mandag 21 juni 1954 s. 1 og 12:

"The old lady" erobrer trønderne

En armada med besøkende til "Illustrious" i helgen Det populæreste flåtebesøk på lenge Men byens gutter er blitt innpåslitne "tiggere"!

DET BRITISKE hangarskipet HMS "Illustrious" som i helgen inntok Trondheim, lot til å være en "old lady" med usedvanlig publikumstekke.

TIL TROSS for mangelfull kunngjøring om at publikum hadde adgang allerede lørdag, stevnet en stor skare småbåter ut mot krigsskipet om ettermiddagen for å ta det nrmere i øyesyn. Men likevel var dette ingen ting mot den imponerende publikums-armada som på den vakre sommerettermiddagen i går gikk til fredelig angrep på hangarskipet.

MOTORBÅTER i alle fasonger, og robåter, stevnet ut til skipet pullpakket av folk, ja endog en fyldig skøyte fra Nord-Frøya sluttet seg til trafikken og satte publikum over i stort antall. Både i Ravnkloa og på Skansen var det lang kø av tålmodige mennesker som ville hilse nærmere på de populære britene.

Og britene lot seg flittig se i land i hele helgen. De enkle og greie sjøguttene i buksene med "kjempesleng" var som vanlig å finne over alt. De fotograferte, spiste iskrem og drakk øl, kjøpte souvenirer fra den rare byen Trondheim og innledet flirter med representanter for byens kvinnelige befolkning.

Tigging og autografsamling.

Mer enn noensinne later imidlertid den aller yngste garde til å gjøre seg bemerket overfor de gjestende. Vi merket jo sterkt tendensen etter frigjøringen, men da var tiggingen om godterier mer forståelig tross alt. At gutter fortsatt går til klengete angrep på gastene for å oppnå fordeler, virker utiltalende nå, særlig ettersom pågangen har antatt store dimensjoner. En annen sport var også fremherskende, tiggingen om autografer. Det lot til å være av stor viktighet for gutter og piker i vår by å ha flest mulig britiske navn på blokker og kladdebøker, og James og Douglas og Will og Anthony og Richard skrev flittig og litt genert.

Skansen i forgrunnen.

I helgen fikk man for alvor erfare hvilken posisjon Skansen atter begynner å få hos folk. Restauranten der nede hadde kjempeomsetning både lørdag og søndag, på vollene krydde det av folk tidlig og sent, og om kveldene gikk dansen lystig overtilje på de maritime klubbers arrangementer. Vi bør imidlertid nå snarest få de maritime klubbers hus malt så de står til restauranten, og det skjemmende jernbanesporet over "danseplatten" og forbi friluftskafeen bør man forsøke å få unna.

"Illustrious fikk atskillig flere besøkende enn både hangarskipet "Vanguard" og slagskipet "Devonshire" fikk for noen år siden. Alt tyder på at vi har fått "normale forhold" igjen, med flåtebesøk som populære innslag i sommer-programmet.

Engelsk-kunnskapene ble godt frisket opp hos ung og gammel. Mange erfarte at det var utrolig lett å komme til enighet og bli forstått, mens atter andre opplevde at tungen slo krøll på seg og vanskeliggjorde uttale av ord man trodde man behersket så godt.

Vinkel-dekk gir bedre landing.

Så vel offiserer som mannskaper tok seg av publikum ombord og gjorde dem kjent med mange av et hangarskips tekniske mysterier. Populært var det selvsagt å studere helikopteret, som lik et påtrengende insekt surret, kretset og "satt" over og omkring skipet. Ellers merket man seg 13 øvelsesfly av typen Fireflies. Som et ekstra innslag fikk man demonstrert helikopterets fantastiske muligheter når det gjaldt redningstjeneste. Stødig og elegant fisket helikopteret opp en druknende fenrik fra sjøen.

Vinkeldekk er det nyeste på området når det gjelder start og landing på hangarskip, ble det opplyst ombord. Ved at landingsbanen er lagt på skrå over dekket på hangarene oppnår man at fly som ikke klarer å sette seg eller som ikke blir innfanget, kan fortsette smidig ut igjen og forsøke en ny landingsrunde. Tidligere opplevde man hyppig mange sammenstøt og mislykkede landinger ved at et landende fly fikk for kort bane å stanse på, og lett tørnet mot andre fly eller "falt utenfor".

Så vidt vi erfarer har mannskapet på "Illustrious" oppført seg eksemplarisk i Trondheim, og de som har knyttet kontakter imøteser med glede ytterligere et par dager sammen med offiserer, gaster, piloter, mekanikere og marinere fra "Illustrious". Karene med de røde luene er såkalte "marinere", soldater som ikke sorterer direkte under marinen eller flyvåpenet, men benyttes ved landgangsoperasjoner etc.

Høflighetsvisitter de britiske og norske militære sjefer imellom er utvekslet i helgen, men ettersom dette ikke er noe offisielt besøk, var besøkene hos de sivile myndigheter sløyfet.

I dag skal det arrangeres et selskap for 150 barn ombord, og billettene er etter hva den britiske konsul W. E. Hamley opplyser, forlengst fordelt. I morgen blir det cocktail-selskap for en del innbudne ombord. I land finner det sted fotballkamper.
แหล่งที่มา HMS Illustrious (ca. 1954)
ผู้สร้างสรรค์ Municipal Archives of Trondheim from Trondheim, Norway

การอนุญาตใช้สิทธิ

w:th:ครีเอทีฟคอมมอนส์
แสดงที่มา
ไฟล์นี้อยู่ภายใต้สัญญาอนุญาตครีเอทีฟคอมมอนส์ รุ่น แสดงที่มา 2.0 ทั่วไป
คุณสามารถ:
  • ที่จะแบ่งปัน – ที่จะทำสำเนา แจกจ่าย และส่งงานดังกล่าวต่อไป
  • ที่จะเรียบเรียงใหม่ – ที่จะดัดแปลงงานดังกล่าว
ภายใต้เงื่อนไขต่อไปนี้:
  • แสดงที่มา – คุณต้องให้เกียรติเจ้าของงานอย่างเหมาะสม โดยเพิ่มลิงก์ไปยังสัญญาอนุญาต และระบุหากมีการเปลี่ยนแปลง คุณอาจทำเช่นนี้ได้ในรูปแบบใดก็ได้ตามควร แต่ต้องไม่ใช่ในลักษณะที่แนะว่าผู้ให้อนุญาตสนับสนุนคุณหรือการใช้งานของคุณ
This image was originally posted to Flickr by Trondheim byarkiv at https://flickr.com/photos/29160242@N08/20921205028. It was reviewed on 13 พฤศจิกายน พ.ศ. 2558 by FlickreviewR and was confirmed to be licensed under the terms of the cc-by-2.0.

13 พฤศจิกายน พ.ศ. 2558

คำบรรยายโดยย่อ

เพิ่มคำบรรยายทรรทัดเดียวเพื่อขยายความว่าไฟล์นี้มีอะไร

ไอเทมที่แสดงอยู่ในไฟล์นี้

ประกอบด้วย

บางค่าที่ไม่มีไอเทมวิกิสนเทศ

ประวัติไฟล์

คลิกวันที่/เวลาเพื่อดูไฟล์ที่ปรากฏในขณะนั้น

วันที่/เวลารูปย่อขนาดผู้ใช้ความเห็น
ปัจจุบัน00:20, 12 ตุลาคม 2560รูปย่อสำหรับรุ่นเมื่อ 00:20, 12 ตุลาคม 25609,484 × 6,956 (22.45 เมกะไบต์)HohumLighten shadows
00:28, 14 พฤศจิกายน 2558รูปย่อสำหรับรุ่นเมื่อ 00:28, 14 พฤศจิกายน 25589,484 × 6,956 (22.2 เมกะไบต์)AndrewrabbottTransferred from Flickr via Flickr2Commons

หน้าต่อไปนี้ โยงมาที่ภาพนี้:

การใช้ไฟล์ข้ามโครงการ

วิกิอื่นต่อไปนี้ใช้ไฟล์นี้:

ข้อมูลเกี่ยวกับภาพ