รายชื่อรางวัลที่เอ็นซีทีได้รับ

บทความรายชื่อวิกิมีเดีย

นี่คือรางวัลและการเสนอชื่อที่ได้รับโดย NCT วงบอยแบนด์ที่ก่อตั้งขึ้นเมื่อปีค.ศ. 2016 ค่าย S.M. Entertainment

รางวัลและการเสนอชื่อที่NCTได้รับ
รวม
ชนะ 20
เสนอชื่อ 31
รวม
ชนะ 23

Koreanแก้ไข

Asia Artist Awardsแก้ไข

Established in 2016, the Asia Artist Awards honor Korean music, television and film.[1] NCT have received five awards from seven nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2016 NCT NCT Popularity Award (Singer) เสนอชื่อเข้าชิง
NCT 127 NCT 127 Best Rookie Award ชนะ [2]
2018 NCT NCT Popularity Award (Singer) เสนอชื่อเข้าชิง
2020 NCT NCT 2020 Resonance Pt. 1 Album of the Year ชนะ [3][4][5][6]
WayV WayV Asia Celebrity Award (Music) ชนะ
NCT 127 NCT 127 Best Artist Award (Music) ชนะ
NCT Dream NCT Dream Best Emotive Award (Music) ชนะ

Gaon Chart Music Awardsแก้ไข

Established in 2011 and presented by the Korean Music Content Industry Association, the Gaon Chart Music Awards is a major annual music awards show.[7] NCT have received two awards from eleven nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2017 NCT 127 NCT 127 New Artist of the Year ชนะ [8]
2018 Cherry Bomb Album of the Year – 2nd Quarter เสนอชื่อเข้าชิง
2019 NCT NCT 2018 Empathy Album of the Year – 1st Quarter เสนอชื่อเข้าชิง
NCT Dream We Go Up Album of the Year – 3rd Quarter เสนอชื่อเข้าชิง
NCT 127 Regular-Irregular Album of the Year – 4th Quarter เสนอชื่อเข้าชิง
2020 We Are Superhuman Album of the Year – 2nd Quarter เสนอชื่อเข้าชิง
NCT Dream NCT Dream Hot Performance of the Year ชนะ [9]
2021 NCT 127 Neo Zone Album of the Year – 2nd Quarter รอผล [10]
Neo Zone: The Final Round รอผล
NCT Dream Reload รอผล
NCT NCT MuBeat Global Choice Award – Male รอผล [11]

Golden Disc Awardsแก้ไข

Established in 1986, Golden Disc Awards is a significant annual music awards show in South Korea.[12] NCT have received three awards from eighteen nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2017 NCT 127 NCT 127 New Artist of the Year ชนะ [13]
NCT #127 Disk Bonsang เสนอชื่อเข้าชิง
2018 Cherry Bomb Disk Bonsang เสนอชื่อเข้าชิง [14]
NCT 127 Global Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง [15]
2019 NetEase Most Popular K-pop Star เสนอชื่อเข้าชิง
Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
Regular-Irregular Disk Daesang เสนอชื่อเข้าชิง
Disk Bonsang ชนะ
NCT NCT 2018 Empathy Disk Bonsang เสนอชื่อเข้าชิง
NCT Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
NetEase Most Popular K-pop Star เสนอชื่อเข้าชิง
2020 NCT Dream We Boom Disk Daesang เสนอชื่อเข้าชิง [16]
Disk Bonsang ชนะ
NCT Dream Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
2021 NCT 127 Neo Zone Album Division Bonsang รอผล [17][18][19]
NCT NCT 2020 Resonance Pt. 1 Album Division Bonsang รอผล
NCT Curaprox Golden Disc Most Popular Artist Award รอผล
QQ Music Most Popular Artist Award รอผล

Korea Popular Music Awardsแก้ไข

The awards ceremony is organized by the Korea Singers Association, the Korea Entertainment Producer's Association, the Recording Industry Association of Korea, the Federation of Korean Music Performers, and the Korea Music Copyright Association.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2018 NCT 127 NCT 127 Bonsang Award ชนะ

Korean Music Awardsแก้ไข

Established in 2004, the Korean Music Awards is an annual music awards show that honors artists in South Korea.[20] NCT have received one nomination.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2018 NCT 127 "Cherry Bomb" Best Pop Song เสนอชื่อเข้าชิง [21]

Melon Music Awardsแก้ไข

Established online in 2005 and with an awards show in 2009, Melon Music Awards is a significant annual music awards show that honors artists for their chart performance on the largest music streaming service in South Korea, Melon.[22][23] NCT have received four nomination.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2016 NCT 127 NCT 127 Best New Artist เสนอชื่อเข้าชิง
2020 NCT 127 NCT 127 Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
Neo Zone Album Of The Year เสนอชื่อเข้าชิง
NCT Dream Ridin' Best Dance Track (Male) เสนอชื่อเข้าชิง

Mnet Asian Music Awardsแก้ไข

Established in 1999 and presented by Mnet, the Mnet Asian Music Awards is a significant annual music awards show held in various Asian countries.[24] NCT have received seven awards from nineteen nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2016 NCT 127 NCT 127 Best New Artist (Male Group) ชนะ [25]
2017 "Cherry Bomb" Best Dance Performance – Male Group เสนอชื่อเข้าชิง [26]
NCT 127 New Asian Artist ชนะ [27]
2018 Best Male Group เสนอชื่อเข้าชิง
Worldwide Fans' Choice Top 10 ชนะ
Worldwide Icon of the Year เสนอชื่อเข้าชิง
Artist of the Year เสนอชื่อเข้าชิง
2019 Best Male Group เสนอชื่อเข้าชิง [28]
Artist of the Year เสนอชื่อเข้าชิง
Worldwide Fans' Choice Top 10 เสนอชื่อเข้าชิง
WayV WayV Best New Asian Artist ชนะ [29]
2020 NCT 127 "Kick It" Best Dance Performance Male Group เสนอชื่อเข้าชิง [30][31]
Song of the Year เสนอชื่อเข้าชิง
NCT NCT Best Male Group เสนอชื่อเข้าชิง
Artist of the Year เสนอชื่อเข้าชิง
Worldwide Icon of the Year เสนอชื่อเข้าชิง
Worldwide Fans' Choice Top 10 ชนะ
Favorite Male Group ชนะ
WayV WayV Favorite Asian Artist ชนะ

Seoul Music Awardsแก้ไข

Established in 1990 and presented by Sports Seoul, the Seoul Music Awards is a significant annual music awards show honoring outstanding achievements in the music industry in South Korea.[32] NCT have received four awards from twenty-six nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2017 NCT 127 NCT 127 New Artist of the Year ชนะ [33]
2018 Bonsang Award เสนอชื่อเข้าชิง [34]
Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
Hallyu Special Award เสนอชื่อเข้าชิง
TikTok Dance Performance Award ชนะ [35]
2019 Daesang Award เสนอชื่อเข้าชิง
Bonsang Award ชนะ
Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
Hallyu Special Award เสนอชื่อเข้าชิง
2020 Bonsang Award เสนอชื่อเข้าชิง [36][37][38]
Hallyu Special Award เสนอชื่อเข้าชิง
Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
QQ Music Most Popular K-Pop Artist Award เสนอชื่อเข้าชิง
NCT Dream NCT Dream Daesang Award เสนอชื่อเข้าชิง
Bonsang Award ชนะ
Hallyu Special Award เสนอชื่อเข้าชิง
Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง
QQ Music Most Popular K-Pop Artist Award เสนอชื่อเข้าชิง
2021 NCT NCT Bonsang Award รอผล [39][40]
Popularity Award รอผล
K-Wave Popularity Award รอผล
WhosFandom Award รอผล
NCT 127 NCT 127 Legend Rookie Prize รอผล
Fan PD Artist Award รอผล
NCT Dream NCT Dream รอผล
WayV WayV รอผล

Soribada Best K-Music Awardsแก้ไข

Established in 2017, the Soribada Best K-Music Awards is an annual music awards show presented by Soribada, a music streaming service in South Korea.[41] NCT have received five awards from eight nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2017 NCT 127 NCT 127 New Hallyu Best Performance (Boy Group) ชนะ [42]
2018 Bonsang Award ชนะ [43]
Popularity Award (Male) เสนอชื่อเข้าชิง
Global Fandom Award เสนอชื่อเข้าชิง
2019 Bonsang Award ชนะ [44]
Social Artist Award ชนะ
2020 Bonsang Award เสนอชื่อเข้าชิง [45]
NCT Dream NCT Dream ชนะ [46]

The Fact Music Awardsแก้ไข

The Fact Music Awards are an annual South Korean music award show established in 2019 to recognize major contributors to the Hallyu Wave, with a focus on fandoms. NCT have received two nominations.

Year Recipient Nominated Work Result Ref.
2020 NCT FAN N STAR Choice Award (Artist) เสนอชื่อเข้าชิง
TMA Popularity Award เสนอชื่อเข้าชิง

Internationalแก้ไข

American Music Awardsแก้ไข

Year Recipient Award Result Ref.
2020 NCT 127 Favorite Social Artist เสนอชื่อเข้าชิง

BreakTudo Awardsแก้ไข

The BreakTudo Awards is a Brazilian award show held annually by BreakTudo, a news and entertainment website.[47] NCT have received three nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2018 NCT NCT Favorite K-pop Group เสนอชื่อเข้าชิง [48]
2019 NCT 127 NCT 127 K-pop Male Group เสนอชื่อเข้าชิง [49]
2020 เสนอชื่อเข้าชิง

MTV Video Music Awardแก้ไข

An MTV Video Music Award is an award presented by the cable channel MTV to honor the best in the music video medium. NCT have received one nomination.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2019 NCT 127 "Regular" Best K-pop เสนอชื่อเข้าชิง [50]

Teen Choice Awardsแก้ไข

Established in 1999 and presented by Fox, the Teen Choice Awards are voted on by teenagers in the United States to honor the year's biggest achievements in music, movies, fashion, sports, and television.[51] NCT have received two nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2018 NCT NCT Choice Next Big Thing เสนอชื่อเข้าชิง [52]
2019 NCT 127 NCT 127 Choice International Artist เสนอชื่อเข้าชิง [53]

V Chart Awardsแก้ไข

Established in 2013 and presented by YinYueTai, the V Chart Awards is an annual music awards show held in China.[54] NCT have received three awards from three nominations.

Year Recipient Nominated work Award Result Ref.
2017 NCT 127 NCT 127 Best Rookie Of The Year ชนะ [55]
Hallyu Rookie Award ชนะ
NCT Dream NCT Dream Top Promising Group ชนะ

Other awardsแก้ไข

Year Award Category Recipient Result Ref.
2016 Simply K-Pop Awards Best Rising Star (Boy Group) NCT U ชนะ [56]
Asia Model Awards New Star Award ชนะ [57]
2017 First Brand Awards Chinese Special Prize NCT Dream ชนะ [58]
V Live Awards Global Rookie Top 5 NCT 127 ชนะ [59]
23rd Korean Entertainment Arts Awards Newcomer Award ชนะ [60]
10th Anniversary KMF 2017 Best Rookie Award NCT ชนะ [61]
25th Korean Culture Entertainment Awards K-POP Artist Award NCT 127 ชนะ [62]
2018 2017 Fandom School Awards Best Male Group ชนะ [63]
24th Korean Entertainment Arts Awards Group Singer Award (Male) ชนะ
2018 Korea China Management Awards Asia Rising Star Award ชนะ [64]
2019 V Live Awards Top 10 Artist NCT เสนอชื่อเข้าชิง [65]
Best Channel – 1 million followers เสนอชื่อเข้าชิง [66]
Global Artist Top 12 ชนะ [67]
25th Korean Entertainment Arts Awards Group Daesang (Grand Prize) - Boy Group NCT Dream ชนะ
14th Annual Soompi Awards Breakout Artist NCT ชนะ [68][69]
Twitter Rising Fandom ชนะ
4th Indonesian Television Awards Special Award – Person of the Year NCT 127 ชนะ [70]
2020 2020 Newsis K-EXPO Camp in Concert National Assembly Culture, Sports, and Tourism Committee Chairman Award ชนะ [71]
4th Ten Asia Global Top Ten Awards Popularity Awards (Vietnam) ชนะ [72][73]
Best Global Artist in the First Half of 2020 ชนะ [74]
2020 Genie Music Awards Artist of the Year NCT Dream รอผล [75]
Artist of the Year NCT 127 รอผล [76]

Music programsแก้ไข

The Showแก้ไข

ปี วันที่ เพลง
2017 February 14[77] "My First And Last" (NCT Dream)
February 21[78]
February 28[79]
2018 March 27[80] "Touch" (NCT 127)
2018 October 16[81] "Regular"(NCT 127)
October 23[82]
2019 August 06[83] "Boom"(NCT Dream)
August 20[84]
2020 December 08[85] "90's Love"(NCT U)

Show Championแก้ไข

ปี วันที่ เพลง
2019 June 12[86] "Superhuman"(NCT 127)
2020 October 21[87] "Make A Wish (Birthday Song)"(NCT U)

M Countdownแก้ไข

ปี วันที่ เพลง
2017 June 22[88] "Cherry Bomb" (NCT 127)
2018 October 25[89] "Regular"(NCT 127)
2020 May 28[90] "Punch"(NCT 127)
June 04[91]
October 22[92] "Make A Wish (Birthday Song)"(NCT U)

Music Bankแก้ไข

ปี วันที่ เพลง
2018 October 26[93] "Regular"(NCT 127)
2019 June 07[94] "Superhuman"(NCT 127)
2020 March 27[95] "Kick It"(NCT 127)
May 08[96] "Ridin"(NCT Dream)
May 29[97] "Punch"(NCT 127)
October 23[98] "Make A Wish (Birthday Song)"(NCT U)

Show! Music coreแก้ไข

ปี วันที่ เพลง
2020 May 30[99] "Punch"(NCT 127)

Referencesแก้ไข

  1. "2017 Asia Artist Awards". www.asiaartistawards.com (ภาษาเกาหลี). คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2018-02-24. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  2. 'AAA' 조진웅∙엑소 대상…방탄소년단∙박보검∙윤아 2관왕 [종합]. TV Daily (ภาษาเกาหลี). November 16, 2016. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2020-10-30. สืบค้นเมื่อ 2018-04-05.
  3. Lee, Jeong-ho (November 29, 2020). NCT, AAA 올해의 앨범상 수상 "신인상→대상까지..모두 팬 덕분"[2020 AAA]. StarNews (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ November 29, 2020.
  4. Lee, Jeong-ho (November 28, 2020). WayV, 아시아 셀러브리티상 수상 "AAA에 감사드린다"[2020 AAA]. StarNews (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ November 28, 2020.
  5. Lee, Jeong-ho (November 28, 2020). NCT 127, AAA 베스트 아티스트상 수상 "시즈니들이 주신 상"[2020 AAA]. StarNews (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ November 28, 2020.
  6. Lee, Jeong-ho (November 28, 2020). NCT DREAM, AAA 이모티브상 수상 "내년도 기대해주세요"[2020AAA]. StarNews (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ November 28, 2020.
  7. DESIGNPIXEL. 한국음악콘텐츠협회. k-mca.or.kr (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  8. "EXO, BlackPink, Twice win big at Gaon Awards". Kpop Herald. February 24, 2017.
  9. "방탄소년단 3관왕 인기 입증, 청하·엑소·세븐틴·벤 2관왕(종합)[2020 가온차트]". newsen.com (ภาษาเกาหลี). January 8, 2020. สืบค้นเมื่อ January 9, 2020.
  10. 10th Gaon Chart Music Awards 올해의 가수(오프라인앨범)후보자 [10th Gaon Chart Music Awards (Album of the Year) Nominees] (ภาษาเกาหลี). Gaon Chart Music Awards. December 7, 2020. เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ December 29, 2020. สืบค้นเมื่อ December 29, 2020.
  11. Kim, Hyo-jin (December 8, 2020). 가온차트 2020, 글로벌 초이스상 1차 투표 시작…남자·여자 후보 공개 [Gaon Chart 2020, the first round of the Global Choice Award voting begins... Male and female candidates announced]. Top Star News (ภาษาเกาหลี). เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ December 29, 2020. สืบค้นเมื่อ December 29, 2020.
  12. 소개 | 골든디스크. isplus.live.joins.com (ภาษาเกาหลี). คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2018-08-06. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  13. "EXO, Twice grab top honors at Golden Disc awards". Kpop Herald. January 15, 2017.
  14. Kim, Yeon-ji (December 11, 2017). [32회 골든] 부문별 후보부터 심사기준까지..골든디스크, 톺아보기. Ilgan Sports (ภาษาเกาหลี). JTBC Plus. สืบค้นเมื่อ December 13, 2017.
  15. 해외 실시간 투표. Ilgan Sports (ภาษาเกาหลี). JTBC Plus. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ December 13, 2017. สืบค้นเมื่อ December 13, 2017.
  16. "[2020 골든디스크]방탄소년단, 음원+음반 대상 동시 석권…"공정한 2020년 기대"(종합)". entertain.naver.com (ภาษาเกาหลี). January 5, 2020. สืบค้นเมื่อ January 7, 2020.
  17. "Golden Disc Awards announce nominees - BLACKPINK, BTS, EXO, ITZY, NCT, Stray Kids, Taemin, and more". bandwagon.asia (ภาษาอังกฤษ). December 12, 2020. สืบค้นเมื่อ December 21, 2020.[ลิงก์เสีย]
  18. "The 35th Golden Disc Awards with CURAPROX". curaprox-gda.co.kr (ภาษาอังกฤษ). คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2020-12-10. สืบค้นเมื่อ December 10, 2020.
  19. "「QQ音乐X第35届金唱片大赏」快来为你喜欢的K-POP ARTIST投票吧!" ["QQ Music X 35th Golden Disc Awards" Come and vote for your favorite K-POP ARTIST!]. QQ Music (ภาษาจีน). เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ December 21, 2020. สืบค้นเมื่อ December 21, 2020.
  20. "(Yonhap Feature) K-pop's pundit awards hope to 'comfort' independent creativity". Yonhap News Agency. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  21. 아이유·방탄소년단·레드벨벳, 한국대중음악상 후보 노미네이트(종합) [IU, BTS, Red Velvet, Korean Music Awards Nominations]. The Korea Herald (ภาษาเกาหลี). February 6, 2018. สืบค้นเมื่อ February 6, 2018.
  22. "Melon". www.melon.com (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  23. Herald, The Korea (2018-04-17). "Kakao's Melon app dominates Korea's music streaming service market". สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  24. "This Three-Country, Four-Night Asian Music Awards Show Is A K-Pop Promotion Machine". NPR.org. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  25. "2016 MAMA award winners". Kpop Herald. December 4, 2016.
  26. "2017 MAMA Nominations: BTS, EXO, Heize, IU, Seventeen, TWICE, & Wanna One Receive Top Recognition". Billboard. October 20, 2017.
  27. "15 Must-Watch Videos From 2017 MAMA In Hong Kong". Billboard. December 1, 2017.
  28. Gaea Katreena Cabico (October 25, 2019). "LIST: Official nominees for 2019 MAMA". philstar.com. Manila. สืบค้นเมื่อ November 28, 2019.
  29. "[2019 MAMA] 방탄소년단, 대상 4개 싹쓸이→9관왕 "최선 다한 한 해" [종합]". Naver (ภาษาเกาหลี). December 4, 2019. สืบค้นเมื่อ December 12, 2019.
  30. "2020 MAMA Nominees | Mwave". mama.mwave.me (ภาษาอังกฤษ). สืบค้นเมื่อ 2020-10-29.
  31. "방탄소년단, 완벽한 '2020 MAMA'의 주인공…대상 4개·8관왕 석권[종합]". Naver (ภาษาเกาหลี). 7 December 2020. สืบค้นเมื่อ 8 December 2020.
  32. "Seoul Music Awards". seoulmusicawards.com. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  33. "EXO sweeps music awards". The Korea Herald. January 20, 2017.
  34. "Seoul Music Awards 2018: Here's everything to know about the 27th annual award show". International Business Times. December 14, 2017.
  35. [서울가요대상]방탄소년단 대상…엑소 3관왕·워너원 2관왕 (종합). FN News (ภาษาเกาหลี). คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2019-04-19. สืบค้นเมื่อ 2018-04-05.
  36. Ilin Mathew (December 9, 2019). "Seoul Music Awards 2020 nomination list, live streaming details and more". International Business Times, Singapore Edition (ภาษาอังกฤษ). สืบค้นเมื่อ January 31, 2020.
  37. "第29届SMA-QQ音乐最受欢迎K-POP ARTIST奖". QQ Music (ภาษาจีน). เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ January 31, 2020. สืบค้นเมื่อ January 31, 2020.
  38. "'서울가요대상' 달라진 대상 시스템…방탄소년단 앨범대상→태연 음원대상". entertain.naver.com (ภาษาเกาหลี). January 30, 2020. สืบค้นเมื่อ February 1, 2020.
  39. "30th Seoul Music Awards". seoulmusicawards.com (ภาษาอังกฤษ). สืบค้นเมื่อ December 10, 2020.
  40. ""100% 팬들이 뽑는다" 제30회 서가대 '팬PD 아티스트상' 영광의 주인공은?" (ภาษาเกาหลี). December 3, 2020. สืบค้นเมื่อ December 10, 2020.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (ลิงก์)
  41. [스페셜이벤트] 소리바다 제1회 뮤직 어워드 사전투표. Soribada (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  42. '소리바다' 엑소, 韓최초 5년연속 대상..트와이스는 음원퀸[종합]. OSEN (ภาษาเกาหลี). September 20, 2017. สืบค้นเมื่อ September 20, 2017.
  43. "BTS, TWICE Win Big at 2018 Soribada Best K-Music Awards". Billboard. August 30, 2018.
  44. "방탄소년단, 올해의 아티스트상 포함 3관왕...레드벨벳 올해의 스테이지상[소리바다 어워즈 종합]". entertain.naver.com (ภาษาเกาหลี). August 23, 2019. สืบค้นเมื่อ August 24, 2019.
  45. "Soribada Best K-Music Awards 2020 Date, Host, Nomination List, Live Streaming Details and More". International Business Times (ภาษาอังกฤษ). August 13, 2020. สืบค้นเมื่อ August 13, 2020.
  46. Yang, You-jin (August 13, 2020). "[종합] '2020 소리바다 어워즈' 방탄소년단, 불참에도 대상…트와이스·강다니엘, 3관왕 쾌거". Naver (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ August 14, 2020.
  47. "About BreakTudo". BreakTudo (ภาษาโปรตุเกสแบบบราซิล). สืบค้นเมื่อ February 26, 2018.
  48. "BreakTudo Awards 2018: Anitta lidera a lista de indicados, com 5 indicações, veja!". BreakTudo (ภาษาโปรตุเกสแบบบราซิล). August 25, 2017. สืบค้นเมื่อ August 27, 2018.
  49. "BreakTudo Awards 2019: Veja a lista completa de indicados". BreakTudo (ภาษาโปรตุเกสแบบบราซิล). August 22, 2019. สืบค้นเมื่อ August 27, 2019.
  50. Minsker, Evan (July 23, 2019). "MTV VMAs 2019: See The Full List of Nominees Here". Pitchfork (ภาษาอังกฤษ). สืบค้นเมื่อ July 23, 2019.
  51. "FOX Broadcasting Company | Full Episodes, Shows, Schedule". FOX Broadcasting Company | Full Episodes, Shows, Schedule. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  52. "K-pop stars get Teen Choice Awards 2018 nominations". Manila Bulletin. June 25, 2018.
  53. Kaufman, Gil (June 19, 2019). "Lil Nas X & Post Malone Lead 2019 Teen Choice Awards Nominations: See the List". Billboard. สืบค้นเมื่อ June 20, 2019.
  54. 关于盛典 -- 第一届音悦V榜年度盛典-- 音悦Tai. vchart.yinyuetai.com. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2018-08-06. สืบค้นเมื่อ 2018-08-06.
  55. "K-pop artists win big at 'Yin Yue Tai V-Chart Awards'". Kpop Herald. April 9, 2017.
  56. "Simply K-Pop(Ep.245)". Youtube. ARIRANG TV. December 23, 2016.
  57. "Archived copy" 2016 Asia Model Awards '모델특별 가수상 NCT U & IOI'. AMFOC (ภาษาเกาหลี). คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ February 7, 2018. สืบค้นเมื่อ February 6, 2018.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (ลิงก์)
  58. "'2017 Korea First Brand Award' award ceremony". People's Daily (ภาษาเกาหลี). January 18, 2017.
  59. "V LIVE TOP 10". V LIVE. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ April 26, 2017. สืบค้นเมื่อ June 30, 2017.
  60. 윤복희, 대한민국 연예예술상 대상 수상. Naver (ภาษาเกาหลี). March 10, 2017.
  61. 【レポート】VIXX、NCTら人気K-POPグループから日本のガールズまで全9組が夢共演!. Ameba (ภาษาญี่ปุ่น). September 26, 2017. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 2018-03-22. สืบค้นเมื่อ 2018-04-05.
  62. '제25회 대한민국 문화연예대상 시상식' 28일 성황리에 개최. YBS TV (ภาษาเกาหลี). January 29, 2018.
  63. "NCT2017全球粉丝大赏获奖视频". สืบค้นเมื่อ January 6, 2018.
  64. [공식입장] SM 이수만, 2018 한중경영대상 '최고경영자상' 수상..NCT127 라이징스타. Osen (ภาษาเกาหลี). June 28, 2018.
  65. "Artist Top 10". V Live. สืบค้นเมื่อ January 2, 2019.
  66. "Best Channel". V Live. สืบค้นเมื่อ January 2, 2019.
  67. "브이라이브 어워즈 'V하트비트' 본상수상자 17팀 공개!". thepreview.co.kr (ภาษาเกาหลี). October 23, 2019. สืบค้นเมื่อ October 24, 2019.
  68. "14th Annual Soompi Awards: The Winners". Soompi. สืบค้นเมื่อ May 31, 2019.
  69. "Twitter Best Fandom Award Goes To EXO And Twitter Rising Fandom Award Goes To NCT". Soompi. สืบค้นเมื่อ May 31, 2019.
  70. "Dapat Penghargaan Spesial di Panggung ITA 2019, NCT 127: Ini Berkat Fans". suara.com (ภาษาอินโดนีเซีย). September 25, 2019. สืบค้นเมื่อ September 25, 2019.
  71. "국회문화체육관광부장관상 수상한 NCT127". n.news.naver.com (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2020-09-06.
  72. "NCT127, '제4회 TTA'서 압도적 득표율로 1위…글로벌 K팝 그룹 입증". n.news.naver.com (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2020-09-10.
  73. 티비텐 (2020-09-07). "[TTA] 베트남 1위 NCT 127 "좋은 음악과 퍼포먼스로 보답할게요"". Youtube.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (ลิงก์)
  74. "NCT127, '제4회 TTA'서 압도적 득표율로 1위…글로벌 K팝 그룹 입증". n.news.naver.com (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2020-09-07.
  75. "2020 지니 뮤직 어워드". genie.co.kr (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2020-12-01.
  76. "2020 지니 뮤직 어워드". genie.co.kr (ภาษาเกาหลี). สืบค้นเมื่อ 2020-12-01.
  77. "NCT Dream get first ever win with 'My First and Last'". SBS. February 15, 2017.
  78. "'더쇼' NCT DREAM, '마지막 첫사랑' 1위 소감 "더 단단해진 것 같다"". TV Daily (ภาษาเกาหลี). February 21, 2017.[ลิงก์เสีย]
  79. "드림, '마지막 첫사랑'으로 '더쇼' 1위..대세 입증[종합]". Chosun. February 28, 2017.
  80. "NCT 127 Takes 1st Win For "Touch" On "The Show"". soompi. March 27, 2018.
  81. "Watch: NCT 127 Scores 1st Win For "Regular" On "The Show," Performances By WJSN, DreamCatcher, And More". soompi. October 16, 2018.
  82. "Watch: NCT 127 Grabs 2nd Win For "Regular" On "The Show," Performances By Weki Meki, APRIL, And More". soompi. October 23, 2018.
  83. "Watch: NCT Dream Takes Win For "Boom" On "The Show"; Performances By PENTAGON, KNK, And More". soompi. Aug 6, 2019.
  84. "Watch: NCT Dream Grabs 2nd Win For "Boom" On "The Show"; Performances By Weki Meki, JBJ95, And More". soompi. Aug 20, 2019.
  85. "Watch: NCT U Wins With "90's Love" On "The Show"; Performances By aespa, ENHYPEN, LOONA, And More". soompi. Dec 08, 2020. {{cite web}}: ตรวจสอบค่าวันที่ใน: |date= (help)
  86. "Watch: NCT 127 Grabs 2nd Win For "Superhuman" On "Show Champion"; Performances By CLC, WJSN, AB6IX, And More". soompi. June 12, 2019.
  87. "Watch: NCT U Grabs 1st-Ever Win For The Unit On "Show Champion" With "Make A Wish (Birthday Song)"; Performances By PENTAGON, Weki Meki, And More". soompi. Oct 21, 2020.
  88. "NCT127, `엠카운트다운` 1위…데뷔 후 첫 트로피 `감격`". MK News (ภาษาเกาหลี). June 22, 2017.
  89. "Watch: NCT 127 Takes 3rd Win For "Regular" On "M Countdown," Performances By MONSTA X, Stray Kids, And More". soompi. October 25, 2018.
  90. "Watch: NCT 127 Wins With "Punch" On "M Countdown"; Performances By MONSTA X, TXT, Kim Woo Seok, And More". soompi. May 28, 2020.
  91. "Watch: NCT 127 Scores 4th Win For "Punch" On "M Countdown"; Performances By TWICE, MONSTA X, VICTON, And More". soompi. Jun 4, 2020.
  92. "Watch: NCT U Takes 2nd Win For "Make A Wish (Birthday Song)" On "M Countdown"; Performances By SEVENTEEN, PENTAGON, LOONA, And More". soompi. Oct 22, 2020.
  93. "Watch: NCT 127 Takes 4th Win For "Regular" On "Music Bank," Performances By BoA, MONSTA X, Stray Kids, And More". soompi. October 26, 2018.
  94. "NCT 127 Takes 1st Win For "Superhuman" On "Music Bank" For 1st Week Of June". soompi. Jun 7, 2019.
  95. "Watch: NCT 127 Takes 1st Win For "Kick It" On "Music Bank"; Performances By Kang Daniel, Ong Seong Wu, ITZY, And More". soompi. March 27, 2020.
  96. "Watch: NCT Dream Takes 1st Win For "Ridin'" On "Music Bank"; Performances By Oh My Girl, ASTRO, Natty, And More". soompi. May 8, 2020.
  97. "Watch: NCT 127 Takes 2nd Win For "Punch" On "Music Bank"; Performances By TXT, MONSTA X, Park Ji Hoon, And More". soompi. May 29, 2020.
  98. "Watch: NCT U Takes 3rd Win For "Make A Wish (Birthday Song)" On "Music Bank"; Performances By B1A4, SEVENTEEN, PENTAGON, And More". soompi. Oct 23, 2020.
  99. "Watch: NCT 127 Takes 3rd Win For "Punch" On "Music Core" + gugudan's Mina Shares Tearful Farewell As She Steps Down As MC". soompi. May 30, 2020.